Roergebakken Hazenrugfilet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 12:03
Bereidingswijze
* Snijd de hazenrugfilets in plakjes van 1 cm.
* Snijd de shii-take in reepjes.
* Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in dunne plakjes.
* Kook de broccoli 4 minuten in ruim kokend water met zout.
* Kook ondertussen de meergranenrijst.
* Pel de uien en snijd ze in reepjes.
* Ontvel de tomaten, halveer ze, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in reepjes.
* Giet de broccoli af.
* Verhit in een ruime wok of diepe braadpan 3 el sojaolie.
* Voeg, als de olie gloeiend heet is, de ui, shii-take en broccoli toe en roerbak deze, met een snufje zout, 3 minuten.
* Schep het mensel even uit de pan en maak de pan schoon, giet er olie in en laat het opnieuw heet worden.
* Roerbak de haasfilet 3 minuten.
* Stooi er zout en peper over en roer de boter erbij.
* Voeg het groentenmengsel en de reepjes tomaat toe.
* Roer de ma?zena los met de oestersaus en wildbouillon en voeg giet het in de wok of pan.
* Laat alles nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer het vlees en rijst naast elkaar op een bord
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
600 gram hazenrugfilet,
220 gram shii-take,
400 gram broccoli,
zout,
peper,
2 uien,
2 tomaten,
6 el sojaolie,
50 gram boter,
1 el ma?zena,
1 dl oestersaus,
1 dl wildbouillon
meergranenrijst
Leuke tips
Zie Kerstmenu Orient
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120124
Homepage ID
1709
Smaak
N
Teller
913
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
odette
Gelegenheid