Kalfskoteletten Met Geitenkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 11:27
Bereidingswijze
* Snijd de geitenkaas in 24 plakjes.
* Hak 1/3 van de dragon fijn.
* Bestrijk de koteletten met knoflook en bestrooi ze met peper en dragon.
* Verdeel de boter over 2 koekepannen, schenk in elk ook een scheut olie en laat de boter smelten.
* Bak de kalfskoteletten aan beide kanten bruin en rose van binnen, in circa 10 minuten op een matig/hoog vuur. Keer ze geregeld.
* Bestrooi het vlees met wat zout.
* Leg op elke kotelet 3 plakjes geitekaas.
* Dek de pannen af en laat de kaas smelten
* Verhit intussen een laag olijfolie van 1 1/2 cm dik in de hoge pan.
* Frituur, als de olie heet is, telkens 4 takjes dragon gedurende 1 minuut.
* Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekker.
* Leg de kalfskoteletten op hete borden en leg op elk een paar takjes dragon.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
250 gram geitenkaas
1 bosje dragon
8 dunne kalfskoteletten
2 teentjes geperste knoflook
peper
zout
100 gram boter
olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
2 koekepannen
1 hoge pan, bv een hapjespan
schuimspaan
Leuke tips
Zie Kerstmenu Engel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
120119
Homepage ID
1709
Smaak
N
Teller
652
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
odette
Gelegenheid