Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in de wok, Fruit de peper en knoflook 10 tellen. Voeg de gamba's toe en roerbak ze tot ze mooi roze zijn. Strooi zout en peterselie over de gamba's en roerbak ze nog 1 min.
Vul de vingerkommen met heet water en leg in elke kom een plakje citroen.
Vul de vingerkommen met heet water en leg in elke kom een plakje citroen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gamba's gebakken met knoflook
Ingrediƫnten
4 eetl. olijfolie
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes
2 grote tenen knoflook, fijngesneden
24 rauwe, ongepelde gamba's
grof zeezout
1 bosje krulpeterselie
1 citroen, in plakjes
stokbrood
mayonaise
1 el zwarte tapenade(olijvenpasta)
fijngehakte bieslook
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes
2 grote tenen knoflook, fijngesneden
24 rauwe, ongepelde gamba's
grof zeezout
1 bosje krulpeterselie
1 citroen, in plakjes
stokbrood
mayonaise
1 el zwarte tapenade(olijvenpasta)
fijngehakte bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok
4 vingerkommen(of soepkommetjes)
4 vingerkommen(of soepkommetjes)
Leuke tips
Pel de gamba's en eet ze met stokbrood en mayonaise waardoorheen 1 eetl. zwarte tapenade en wat fijgehakte bieslook zijn geroerd.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
120
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
4914
Drank
Uit
Bookmarked
28
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht