Gemengd Zoet-Zuur

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/29/1998 - 10:57
Bereidingswijze
Verdeel de bloemkool in roosjes, snij de peentjes in schijfjes en ontpit de paprika?s en snij ze dan klein. Dat alles even kort wellen (liefs apart van elkaar). Laat alles in een zeeg uitdruipen. Je kunt van een paar van de schijfjes peen grappige figuurtjes snijden. Neem een pot met een klembeugel of een grote kurk en leg alle ingredienten erin (wissel een beetje af met de kleuren), ook de uitjes, het gesnipperde teentje knoflook en de rest van de kruiden. Kook de wijnazijn met suiker en zout in water en giet het in de pot. In het begin moet je iets zwaars op de groenten leggen, zodat ze onder het vocht blijven liggen. Laat het geheel twee tot drie weken intrekken op een koele plek.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gemengd zoet-zuur in een pot,

is voor alle culinaire liefhebbers een genot!
Ingrediƫnten
Voor de inhoud: 1 witte bloemkool, 500 gram peentjes, 3 rode paprika?s, 2 groene paprika?s, 250 gram kleien uitjes (zilveruitjes), 1 teentje knoflook.

Voor het zoet-zure vocht: halve mierikswortel, 3 laurierblaadjes, 20 peperkorrels, 1 kleine rode peper (cayenne), 1? liter water, ? liters wijnazijn, 125 gram suiker, 60 gram zout.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
119691
Homepage ID
2806
Smaak
U
Teller
1201
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sinterklaas
Gelegenheid