Kalfsvlees Met Tonijnsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/05/1998 - 21:28
Bereidingswijze
Leg de fricandeau met de soepgroenten in een stoofpan, schenk er zoveel water op, dat het vlees net onder staat, voeg 2 bouillon tabletten. En breng het afgedekt tot tegen de kook aan. Laat het vlees 1 uur trekken en laat het in het vocht afkoelen (liefst zo snel mogelijk in een bak met water en ijsklontjes). Giet de olie van de tonijn af en meng het met twee el. kapppertjes en 6 ansjovisfilets. Pureer dit tot een gladde saus en roer de mayonaise erdoor. Neem het vlees uit de bouillon (maak van de bouillon eventueel een soep naar keuze) en snijd het vlees in dunne plakken. Schik deze dakpansgewijs op een vleesschaal en lepel de tonijn mayonaise erover. Strooi er nog wat kappertjes en vers geknipte peterselie over. Het is een voorgerecht voor 12 personen of een hoofdgerecht voor 6 personen.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
feestelijk vleesgerecht
Ingrediƫnten
runderbouillontabletten, peterselie, 1 soepgroenten, 1 mini potje kappertjes,1 blikje ansjovisfilets, 2 blikjes tonijn in olie, 200 gr. mayonaise, 600 gr. kalfsfricandeau.
Leuke tips
Geef er dikke (in olijfolie gebakken) frietjes bij en een groene salade.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119349
Homepage ID
49821
Smaak
P
Teller
3035
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan