Bereidingswijze
Doe in een pan met dikke bodem de suiker samen met de boter, de azijn, kokend water en een paar druppels voedingskleurstof (indien gewenst). Verwarm al roerend boven een laag vuur tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger en kook zonder roeren tot het mengsel begint te barsten (147graden op de suikerthermometer of laat een druppel toffee in een kommetje koud water vallen om te testen).
Zet de pan in een grotere pan met heet water om de toffee vloeibaar te houden. Doop de appels snel in het toffeemengsel, herhaal dit voor een dikkere laag.
Doop de toffeeappels em eem bakje water met ijsblokjes om de toffee te verharden. Laat ze op een stuk vetvrij papier afkoelen. Wikkel de toffeeappels in plastic folie.
Zet de pan in een grotere pan met heet water om de toffee vloeibaar te houden. Doop de appels snel in het toffeemengsel, herhaal dit voor een dikkere laag.
Doop de toffeeappels em eem bakje water met ijsblokjes om de toffee te verharden. Laat ze op een stuk vetvrij papier afkoelen. Wikkel de toffeeappels in plastic folie.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
deze culinaire verrassing is wel erg zoet,
poets na het eten ervan je tanden goed.
poets na het eten ervan je tanden goed.
Ingrediƫnten
450 gram suiker, 125 gram boter, 2 eetlepels witte wijnazijn, 2 eetlepels kokend water, rode voedingskleurstof, indien gewenst heet water.
8 middelgrote vaste appels, gewassen en afgedroogd op stokjes geprikt aan de bovenkant (met lolliestokjes bijvoorbeeld) en ijskoud water.
8 middelgrote vaste appels, gewassen en afgedroogd op stokjes geprikt aan de bovenkant (met lolliestokjes bijvoorbeeld) en ijskoud water.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
119313
Homepage ID
2806
Smaak
Z
Teller
426
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht