Bereidingswijze
Olie in een wok goed verhitten en het varkensvlees aardig bruin laten worden(afhankelijk van de hoeveelheid vocht die vrijkomt tussen de 3 en 5 minueten) onder voortdurend omscheppen.
De curry toevoegen en even meebakken. Daarna de bonen, de kokosmelk en gesneden bamboescheuten toevoegen. Twee minuten goed verwarmen. De basilicum in reepjes er doorroeren.
De curry toevoegen en even meebakken. Daarna de bonen, de kokosmelk en gesneden bamboescheuten toevoegen. Twee minuten goed verwarmen. De basilicum in reepjes er doorroeren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
makkelijke, gekruide maaltijd
Ingrediƫnten
500 gram varkensreepjes
300 gram kouseband of sperziebonen
2 takjes basilicum
2 theelepels thaise currypasta (o.a. bij AH te koop)
3 eetlepels Thaise vissaus
2 eetlepels olie
250 ml. kokosmelk
200 g. (1 blikje) bamboescheuten
300 gram kouseband of sperziebonen
2 takjes basilicum
2 theelepels thaise currypasta (o.a. bij AH te koop)
3 eetlepels Thaise vissaus
2 eetlepels olie
250 ml. kokosmelk
200 g. (1 blikje) bamboescheuten
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok of hapjespan
Leuke tips
Serveren met jasmijn of basmatirijst, en eventueel wat komkommersalade met garnalen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119306
Homepage ID
3637
Smaak
P
Teller
1952
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat het vlees ong. 5 minuten marineren met de vissaus en flink wat verse zwarte peper.
Leg de kouseband of bonen 2 minuten in een laagje kokend water en spoel het daarna af met koud water.
Leg de kouseband of bonen 2 minuten in een laagje kokend water en spoel het daarna af met koud water.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht