kerstboomtaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/05/1998 - 11:48
Bereidingswijze
Stap 1

Bloem met bakpoeder zeven en ei toevoegen. Kwark, melk, suiker, vanillesuiker en zout erdoor mengen. Zoveel olie toevoegen dat het deeg niet meer plakt. Deeg uitrollen tot rechthoekige lap van 1 cm dik. Rum verwarmen en rozijnen hierin ongeveer 15 minuten weken.



Stap 2

Deeg bestrijken met 50 gram boter. Rozijnen laten uilekken, rum opvangen. Rozijnen, noten en abrikozen over deeg verdelen. Oven voorverwarmen op 175 graden C.



Stap 3

Deeg vanaf lange kant oprollen. Rol in plakken van 2-2 1/2 cm snijden. Deegplakken tegen elkaar aan in bakvorm leggen, zodat deze helemaal is gevuld. Taart in het midden van de oven ongeveer 45 minuten bakken. Halverwege de baktijd melk, opgevangen rum en 50 gram boter mengen en taart ermee bestrijken. Na bakken taart bestrijken met rest van mengmengsel en even laten afkoelen. Taart uit vorm verder laten afkoelen.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor circa 10 personen
Ingrediƫnten
Voor het deeg:

400 gram bloem, 1 zakje 1 theelepel bakpoeder, 1 ei, 200 gram magere kwark, 6 eetlepels melk, 3 eetlepels zonnbloemolie, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, mespunt zout.



En verder:

1 dl rum, 100 gram rozijnen, 100 gram boter of maragerine (gesmolten), 100 gram suiker, 1-2 eetlepels gemalen kaneel, 100 gram gemengde ongezouten noten (gehakt), 75 gram gedroogde abrikozen (fijngesneden), 2 dl melk.
Hulpmiddelen & keukengerei
Kerstboom-bakvorm van 1 1/2 liter inhoud, ingevet en bestoven.
Leuke tips
Op dezelfde manier kun je ook een andere kerst-bakvorm (bijvoorbeeld een ster of kerstklok) met bolletjes deeg vullen. De vulling kun je naar eigen idee varieren, door bijvoorbeeld stukjes chocolade, andere noten of geraspte kokos toe te voegen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119267
Homepage ID
3581
Smaak
Z
Teller
2867
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kerstman
Gelegenheid