Bereidingswijze
Verwijder de kleine graatjes in de filets d.m.v. een pincet of een dunschiller. Was de filets voorzichtig en dep ze droog. Bewaar de filets tot gebruik afgedekt in de koeikast.
Maak de risotto: smelt de boter in een kleine pan. Voeg de gesnipperde sjalot toe en zweet deze op een matig vuur tot deze glazig is. Voeg de gewassen rijst toe. Blus het geheel af met de wijn. Breng het geheel aan de kook. Voeg al roerende de inktviskleurstof toe. Voeg nu geleidelijk de kippefond toe. Blijf steeds roeren. Als de kippefond door de rijst is opgenomen, voeg dan weer een gedeelte toe. Dit blijven herhalen tot de rijst gaar is. Breng de nu verkregen risotto op smaak. Voeg als laatste vlak voor het serveren de geslagen room toe en schep deze door de risotto.
Maak de dressing: Doe de kippefond, sojasaus en de balsamico azijn in een kom met ronde bodem. Roer met een fijne draadgarde de olijfolie geleidelijk door de dressing, tot deze geheel is opgenomen en een mooie gebonden saus is ontstaan. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Afwerking van het gerecht: Verhit een koekepan op een hoog vuur met een scheut olijfolie. Leg, zodra de olie heet is, de mulfilets op de huidkant in de pan. Bak de filets op de huid totdat ze bijna gaar zijn. Schep intussen op voorverwarmde borden een bergje risotto, leg hierop de mulfilets met de huidkant boven. Schep wat van de dressing om het geheel en gameer met verse korianderblaadjes.
Maak de risotto: smelt de boter in een kleine pan. Voeg de gesnipperde sjalot toe en zweet deze op een matig vuur tot deze glazig is. Voeg de gewassen rijst toe. Blus het geheel af met de wijn. Breng het geheel aan de kook. Voeg al roerende de inktviskleurstof toe. Voeg nu geleidelijk de kippefond toe. Blijf steeds roeren. Als de kippefond door de rijst is opgenomen, voeg dan weer een gedeelte toe. Dit blijven herhalen tot de rijst gaar is. Breng de nu verkregen risotto op smaak. Voeg als laatste vlak voor het serveren de geslagen room toe en schep deze door de risotto.
Maak de dressing: Doe de kippefond, sojasaus en de balsamico azijn in een kom met ronde bodem. Roer met een fijne draadgarde de olijfolie geleidelijk door de dressing, tot deze geheel is opgenomen en een mooie gebonden saus is ontstaan. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Afwerking van het gerecht: Verhit een koekepan op een hoog vuur met een scheut olijfolie. Leg, zodra de olie heet is, de mulfilets op de huidkant in de pan. Bak de filets op de huid totdat ze bijna gaar zijn. Schep intussen op voorverwarmde borden een bergje risotto, leg hierop de mulfilets met de huidkant boven. Schep wat van de dressing om het geheel en gameer met verse korianderblaadjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
ZWARTE RISOTTO MET KROKANTE MUL
Ingrediƫnten
Voor de risotto:
20 gram boter
1 sjalot
100 gram Arborio rijst
1/2 dl rode wijn
10 gram inktviskleurstof
ca. 2 1/2 dl kippefond
1/2 dl gesiagen room
Voor de dressing:
1/4 dl kippefond
1 ertlepel sojasaus
1 eetlepel balsamico azijn
5 eetlepels olijfolie
peper en zout
verse Koriander
20 gram boter
1 sjalot
100 gram Arborio rijst
1/2 dl rode wijn
10 gram inktviskleurstof
ca. 2 1/2 dl kippefond
1/2 dl gesiagen room
Voor de dressing:
1/4 dl kippefond
1 ertlepel sojasaus
1 eetlepel balsamico azijn
5 eetlepels olijfolie
peper en zout
verse Koriander
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Tussengerecht
Recept ID
119260
Homepage ID
3327
Smaak
N
Teller
853
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht