Groentecurry

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/04/1998 - 20:30
Bereidingswijze
Snij de ui klein, maak de bonen schoon en snij ze in stukjes, snij de wortelen in halve plakjes, verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer de wortelen en de bonen een paar minuten.
Verhit de olie en bak hierin de ui met het knoflookpoeder enkele minuten. Voeg alle groenten behalve de erwten toe en bak dit circa 5 minuten onder regelmatig omscheppen. Roer eerst de kerrie en dan de yoghurt door de groenten. Breng dit aan de kook. Laat het dan op een laag vuur circa 20 minuten doorpruttelen. Voeg vlak voor het einde pas de erwten toe.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een heerlijk vegetarisch recept met veel groenten. eet er rijst of aardappels bij. Lekker slank
Ingrediƫnten
- Ingredienten:
1/2 dl. zonnebloemolie
1 ui
knoflookpoeder
500 gr. sperciebonen
250 gr. in dikke plakken gesneden wortelen
1/2 bloemkool
500 gr. aardappelen (=circa 6 normale exemplaren)
1 1/2 zakje kerrie
3 dl. yoghurt
150 gr. gare doperwtjes (uit blik kan ook)
Hulpmiddelen & keukengerei
Niet veel bijzonders
Leuke tips
Eet er en lekkere salade bij: sla, tomaten, radijsjes, stukjes paprika.
Dressing: Beetje olie en citroensap mengen met wat suiker en mosterd (pittig) of mayonaise (zoeter)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
119256
Homepage ID
3359
Smaak
N
Teller
6453
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
80
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Geen echte voorbereiding nodig, zorg dat je alles bij de hand hebt
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kees