Snert

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/01/1998 - 11:08
Bereidingswijze
Breng de spliterwten aan de kook. Met een schuimspaan regelmatig het schuim eraf scheppen. Met de deksel op de pan de soep 45 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren zodat de soep niet aan de bodem komt vast te zitten.
Ondertussen dat de soep staat te koken, schil de aardappelen en snij deze in blokjes. Snijdt de winterwortelen in plakjes . Snijdt de prei en de uien in ringen.
Alle groente en de aardappelen aan de soep toevoegen en 30 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. De soep daarna op smaak brengen met peper, zeezout, peterselie, plantaardige bouillonkorrels en gistvlokken. De soep nog 5 - 10 minuten laten doorkoken. Daarna de vegetarische worstjes toevoegen.
Mocht de soep nog te dun zijn, dan de soep nog enige minuten laten koken zonder de deksel op de pan.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hollandse erwten soep Vegetarisch
Ingrediƫnten
1000 gram spliterwten
4,5 liter water
4 uien (? 350 gram)
400 gram prei
400 gram winterwortelen
4 aardappelen (? 350 gram)
zeezout
peterselie
peper
gistvlokken
plantaardige bouillonkorrels (Vegana)
12 vegetarische worstjes (Vetara)
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote pan (8 liter), 1 scherp mes, 1 snijplank, 1 schuimspaan, 1 spatel
Leuke tips
Opdienen als maaltijdsoep met roggebrood of volkoren(stok)brood met kruidenboter.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
119151
Homepage ID
3135
Smaak
N
Teller
1277
Waardering aantal
3
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De spliterwten in een grote zeef doen en deze met lauw water afspoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
rodek