zesgranen brood

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/31/1998 - 17:50
Bereidingswijze
zout door meel roeren, water,suiker,gistmengsel toevoegen, en alles doorkneden,en boter toevoegen, nogmaals kneden ongeveer 15 min, 20 minuten laten rusten dan 15 ninuten op een warme plaats laten rijzen nogmaals kneden en lijnzaad toevoegen en wederom 20 min laten rijzen,in broodvorm
in voorverwarmde over 60 minuten bakken op 200 graden
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
volkorenbrood met meerdere granen
Ingrediƫnten
600g zes granen meel
100g lijnzaad
30g suiker
25g boter
2 zakjes gedroogde gist/ 40g verse gist
3 telepels zout
400 ml handwarm water
Hulpmiddelen & keukengerei
bakblik voor brood
weegschaal
litermaat
Leuke tips
eventueel voor het bakken bovenkant besprenkelen met lijnzaad of zonnepitten.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
119142
Homepage ID
2355
Smaak
N
Teller
669
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
alles afwegen,
gist en suiker toevoegen aan handwarm water doorroeren en op warme plaats 10 min laten staan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sylvia