Kwarktaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/30/1998 - 09:13
Bereidingswijze
bedek de bodem met de lange vingers en besprenkel de bodem met de rum. Gelatine in koud water laten weken (4 min), vruchtensap uit het blikje verwarmen en gelatine erin oplossen. Kwark met de suiker mengen, goed kloppen.
Nu klop-klop stijf slaan volgens gebruiksaanwijzing en door de kwark mengen. Vruchtensap met gelatine scheutje-voor-scheutje onder goed roeren bij de rest doen. Ook nog een scheut rum erdoor doen.
De helft van het kwarkmengsel in de springvorm doen, de helft van de mandarijntjes erop leggen, nu de andere helft van de kwark en met de rest van de mandarijntjes er bovenop afmaken.
Nu 6 tot 8 uur in de koelkast laten opstijven.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
een heerlijke kwarktaart, klaar zonder bakken
Ingrediƫnten
1 bakje kwark (half pond)
1 pak lange vingers
3 zakjes klop-klop (soort slagroompoeder)
1 blikje mandarijtjes
6 blaadjes gelatine
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
beetje rum
Hulpmiddelen & keukengerei
springvorm; deze vooraf met eem plastic folie bekleden (tegen "plakken")
Leuke tips
Voor het snijden eerst de plastic verwijderen en dan in parten verdelen. Hou hem zo veel mogelijk in de koelkast, anders loopt de kwark uit.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119107
Homepage ID
405
Smaak
Z
Teller
1256
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
anja