Marsepeinfruit

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/1998 - 15:17
Bereidingswijze
Doe de amandelen in een hittebestendige schaal of in het bovenste deel van een dubbele pan, met heet water in het onderste deel. Verwarm al roerend zachtjes. Haal het van het vuur af en doe de suiker en het eiwit erbij. Kneed het amandelmengsel op een koude achtergrond tot een tamelijk droge, zachte deegpasta ontstaat. Rol dit tot een bal, bedek het met een doek en laat het geheel bij kamertemperatuur 15 minuten rusten. Breek er kleine stukjes af en vorm die tot het gewenste ?fruit?. Maak ze niet groter dan een walnoot. Verder heb je een paar penselen nodig, een schoteltje om de kleuren te mengen, een kopje water en een doekje om de penselen aan af te vegen. Rood en geel geeft oranje, verdund oranje is de basiskleur voor een perzik, rood en groen geeft het bruin voor de strepen op bananen. Maak de steeltjes van kruidnagels. Blaadjes kun je van marsepein maken of van engelwortel. Stop het fruit in een klein papieren zakje met linten onderop.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
een culinaire surprise
Ingrediƫnten
125 gram gemalen amandelen, 125 gram poedersuiker (of eventueel meel), wit van 1 ei, rode, groene, blauwe en gele voedingskleurstof en een paar kruidnagels (voldoende voor 250 gram).
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
119032
Homepage ID
2806
Smaak
Z
Teller
621
Waardering aantal
3
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sinterklaas