Bereidingswijze
Hak de rozijnen, krenten en sukade heel fijn en doe ze in een kom.
Hak de appels en voeg doe samen met citroen- en sinaasappelschil, de bruine suiker, de gesmolten boter, de kruiden en de brandy bij het rozijnenmengsel. Goed door elkaar roeren. Laat het afgedekt op een koele plaats drie dagen staan. Roer het mengsel tweemaal per dag om.
Schep het mengsel in weckglazen en sluit ze goed af. Bewaar de weckglazen in de koelkast en laat ze voor je ze gebruikt ongeveer twee weken rusten.
Hak de appels en voeg doe samen met citroen- en sinaasappelschil, de bruine suiker, de gesmolten boter, de kruiden en de brandy bij het rozijnenmengsel. Goed door elkaar roeren. Laat het afgedekt op een koele plaats drie dagen staan. Roer het mengsel tweemaal per dag om.
Schep het mengsel in weckglazen en sluit ze goed af. Bewaar de weckglazen in de koelkast en laat ze voor je ze gebruikt ongeveer twee weken rusten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een culinaire surprise
Ingrediƫnten
250 gram rozijnen, 250 gram krenten, 125 gram gemengde gekonfijde sukade, 2 geschilde moesappels, geraspte schil van 1 citroen, geraspte schil van 1 sinaasappel, 125 gram bruine suiker, 125 gram gesmolten boter, ? theelepel gemalen nootmuskaat en een ? theelepel gemalen kaneel, ? theelepel gemalen kruidnagels en 2/3 kopje brandy (voldoende voor 1,6 kilogram).
Hulpmiddelen & keukengerei
weckglazen
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
119031
Homepage ID
2806
Smaak
Z
Teller
1271
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht