Bereidingswijze
Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en daarna onder de koude kraan. Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en doe ze met het stalen mes in de foodprocessor.
Hak ze eerst grof met de secondentoets en laat de motor draaien tot de amandelen heel fijn gemalen zijn. Voeg dan eiwit, poedersuiker en oranjebloesem toe.
Laat de machine nog even draaien tot je een samenhangend geheel hebt.
Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast.
Gebruik het dan voor verdere verwerking.
Bekleed er taart mee of kneed er figuurtjes of bonbons van.
Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels levensmiddelenkleurstof en dan heel goed kneden.
Hak ze eerst grof met de secondentoets en laat de motor draaien tot de amandelen heel fijn gemalen zijn. Voeg dan eiwit, poedersuiker en oranjebloesem toe.
Laat de machine nog even draaien tot je een samenhangend geheel hebt.
Leg de marsepein in plastic folie een paar uur in de koelkast.
Gebruik het dan voor verdere verwerking.
Bekleed er taart mee of kneed er figuurtjes of bonbons van.
Kleur de marsepein eventueel met een paar druppels levensmiddelenkleurstof en dan heel goed kneden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
-
Ingrediƫnten
350 gr gepelde amandelen, 2 amandelen, 500 gram poedersuiker, 1 eiwit, 2 theelepels oranjebloesemwater.
Leuke tips
Je kunt er hele leuke figuurtjes van maken. Laat je me weten welk figuurtje jij hebt gemaakt?
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
119001
Homepage ID
2806
Smaak
Q
Teller
1359
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht