Bereidingswijze
Groenten met een laagje water (en/of witte wijn)in de pan, mosselen erbovenop, pan voor driekwart vullen.
Volgens mosselvissers moet je nu de mosselen aan de kook brengen op hoog vuur, en als het kookvocht "opkomt" de mosselen in de pan omschudden. Nadat het kookvocht drie keer is opgekomen (en de mosselen drie keer zijn omgeschud)zijn de mosselen klaar. Zet de pan op tafel.
Volgens mosselvissers moet je nu de mosselen aan de kook brengen op hoog vuur, en als het kookvocht "opkomt" de mosselen in de pan omschudden. Nadat het kookvocht drie keer is opgekomen (en de mosselen drie keer zijn omgeschud)zijn de mosselen klaar. Zet de pan op tafel.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker, gezellig uit een pan eten
Ingrediƫnten
*1 Kilo mosselen per persoon
*Gemengde, gesneden groenten (prei,wortel, selderij, champignons, laat je fantasie werken,etc.) hiervoor kan je ook soepgroenten gebruiken.
*Eventueel witte wijn
*Stokbrood
*Sausjes (zie voorbereiding)
*Gemengde, gesneden groenten (prei,wortel, selderij, champignons, laat je fantasie werken,etc.) hiervoor kan je ook soepgroenten gebruiken.
*Eventueel witte wijn
*Stokbrood
*Sausjes (zie voorbereiding)
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote (mossel)pan
Leuke tips
Eet de mosselen uit de pan, geruik een lege mosselschelp om de mossel uit de schelp te eten. Met stokbrood en salade.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118900
Homepage ID
2739
Smaak
N
Teller
4693
Drank
Uit
Bookmarked
62
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
*Mosselen in koud water leggen. Zoek de mosselen uit die nog open staan, als ze niet dicht gaan onder de koude kraan, gooi je ze weg. Kapotte mosselen ook weggooien.
*Groenten klein snijden (niet te klein)
*Sausjes maken (knoflooksaus knoflook uitpersen, mayonaise, wat creme fraiche, groene kruiden, peper en zout mengen), mosterdsaus (mayonaise,mosterd, creme fraiche)
*Eventueel stokbrood in oven voorverwarmen
*Groenten klein snijden (niet te klein)
*Sausjes maken (knoflooksaus knoflook uitpersen, mayonaise, wat creme fraiche, groene kruiden, peper en zout mengen), mosterdsaus (mayonaise,mosterd, creme fraiche)
*Eventueel stokbrood in oven voorverwarmen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht