Tortilla Gallega

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/20/1998 - 17:03
Bereidingswijze
Klop de eieren met een mixer in een mengkom.

Bak de aardappelblokjes in de frietpan tot ze net gaar zijn.

Verwarm een beetje olie in de koekepan en fruit hierin de uien. (Wil je nog paprika of chorizo toevoegen voeg dit dan hierbij).

Doe vervolgens de aardappelen en de uien bij de gemixte eieren en maal dit met een stamper (zo een als voor stampot) flink door elkaar. Voeg ook zout toe naar smaak.

Verwarm weer een beetje olie (niet teveel) in de koekepan en doe het mengsel in de pan. Verdeel het mengsel over de pan net zoals een pannekoek. Laat de tortilla nu aan beide zijden op een matig vuur gaar worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tortilla gallega
Ingrediƫnten
500 gram geschilde aardappelen
5 a 6 eieren
1 ui
zout
Olijfolie
eventueel paprika, chorizo, ham etc.
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer, mengkom, frietpan, stamper, koekepan
Leuke tips
Snij de tortilla in blokjes en serveer als tapa.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
118896
Homepage ID
2190
Smaak
N
Teller
475
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
snij de aardappelen en ui in blokjes. Wil je nog wat anders toevoegen zoals bijvoorbeeld paprika of chorizo, snij dit dan ook in blokjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
josee