Salade Nicoise

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/20/1998 - 17:02
Bereidingswijze
De salade:
sla wassen, drogen en in stukken scheuren. In een grote slakom mengen: sla, de uitgelekte feta-blokjes, de uitgelekte olijven in blokjes, de geblancheerde en afgekoelde sperciebonen, de uitgelekte zongedroogde tomaten in hele kleine stukjes, de rode uien in hele dunne rin gen, 2 blikjes uitgelekte tonijn in stukjes en flink wat versgemalen peper.

De vinaigrette:
flinke scheut olijfolie, flinke scheut balsamico-azijn en een theelepel mosterd met zout en peper mengen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een hoogzomer-maaltijdsalade
Ingrediƫnten
Voor de sla:
1 krop sla, 1 theekopje feta-blokjes, 1 theekopje olijven zonder pit, 1 ons sperciebonen, 5 zongedroogde tomaatjes op olie, 2 kleine rode uien, versgemalen peper, 2 blikjes tonijn op olie.

Voor de vinaigrette:
Olijfolie, balsamico-azijn, 1 theelepel mosterd, peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
geen
Leuke tips
Vinaigrette apart bij de salade geven, zodat iedereen deze naar wens kan gebruiken.

Serveren met flinke stukken ciabatta-brood en een lekkere witte wijn.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
118895
Homepage ID
2534
Smaak
P
Teller
4215
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
49
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
sperciebonen schoonmaken, net beetgaar koken en af laten koelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mayke