Kabeljauwfilet Met Romige Witlof En Mosterd

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/20/1998 - 16:42
Bereidingswijze
Voor de saus:
Kern uit struikjes witlof snijden en de struiken in ringen van ongeveer ? cm. snijden. klontje boter in een pan met anti-aanbaklaag smelten en witlofringen toevoegen. Al omscheppend 5 minuten bakken, maar wel zachtjes zodat de witlof niet bruin wordt. Na 5 minuten de theelepel suiker en de 2? dl. slagroom toevoegen en 10 min. zachtjes laten inkoken tot ragoutdikte. Op smaak brengen met peper, zout en de mosterd. Als laatste een klontje boter door het witlofmengsel roeren.

Voor de vis:
Kabeljauwfilets droogdeppen, met peper en zout bestrooien en door de bloem wentelen. In 6 a 7 minuten in een koekenpan in wat boter gaar en goudbruin bakken.

Afbeelding
Kabeljauwfilet Met Romige Witlof En Mosterd
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een gemakkelijk visgerecht om je vingers bij op te eten.
Ingrediƫnten
1 kilo witlof, klontje boter, 1 theelepel suiker, 2? dl. slagroom (ongeklopt), 2? eetlepel grove mosterd, peper, zout, 4 verse kabeljauwfilets (a 150 gram), 3 eetlepels bloem.
Hulpmiddelen & keukengerei
geen
Leuke tips
Op de borden eerst de witlof met saus scheppen en daarop de stukken vis schikken.

Serveren met aardappelpuree !
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118893
Homepage ID
2534
Smaak
N
Teller
2016
Waardering aantal
2
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
53
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zie bereiding
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mayke