pilaf

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/20/1998 - 11:36
Bereidingswijze
Zet de rijst van te voren op.
Neem een koekepan en doe daar de gehakt/kip in en bak het goed bruin in boter of olie.
Doe de ui en knoflook erbij en laat de ui fruiten. Wanneer de ui goed gefruit is kan de siroop erbij (alleen de siroop!!!).
Doe de kruiden er doorheen en het kleine blikje tomatenpuree erdoor samen met een scheutje ketjap. Als dit alles zachtjes pruttelt kan de paprika er door worden gedaan (in blokjes of reepjes). Laat het nu even 5 min. pruttelen.
Doe als laatste de perzikken erdoor in blokjes gesneden. En voila!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
gerecht met perzikken, gehakt/kip en rijst
Ingrediƫnten
Rijst
350 gr gehakt of kip
ui
teentje knoflook
gele paprika
2 tomaten (ontvelde)
Blik perzikken op siroop
klein blikje tomatenpurree
ketjap
zout& peper
paprikapoeder
kerrie
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan voor de rijst
Koekepan
knoflookpers
en verder alle gebruikelijke dingen
Leuke tips
Ik vind het lekker met gemengde sla met franse dressing
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118890
Homepage ID
1258
Smaak
Q
Teller
28893
Waardering aantal
6
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
49
Aantal reacties
7
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Alles voorsnijden als je dat niet lukt tijdens het koken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wendy