Gevulde Uien

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/20/1998 - 11:23
Bereidingswijze
Pel de uien en breng ze aan de kook, kook ze halfgaar. Snij de uien overdwars door en hol er drie tot vier lagen uit. Snij de uitgeholde stukken uit in kleine stukjes. Smelt de boter in een vuurvaste schaal, stoof de stukjes ui erin en roer de slagroom erdoorheen. Breng het geheel met zout op smaak. Leg de uitgeholde uien erop (met de opening naar boven). Meng het gehakt met een eetlepel gehakte peterselie en vul de uien ermee. Zet de schaal in een voorverwarmde oven. Baktijd ongeveer 30 minuten.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker als bijgerecht of voorgerecht, als je van uien houdt dan
Ingrediƫnten
? 2 grote uien (750 gram)
? gezouten water
? 15 gram boter
? 3 eetlepels slagroom
? zout
? 375 gram aangemaakt gehakt
? 2 eetlepel gehakte peterselie
? aardappelpuree (als garnituur)
Leuke tips
Bestrooi het gerecht als het klaar is met een eetlepel gehakte peterselie. Je kunt het verder garneren met aardappelpuree. Ook lekker is als je samen met de slagroom 3 tot 4 eetlepels droge witte wijn in de schaal doet.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
118889
Homepage ID
2694
Smaak
P
Teller
309
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven op 200/225 graden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kokkel