Bereidingswijze
Verwijder het eventuele vet van de varkenshaas en snij het in plakken. Cerhit de boter in delen en braadt het vlees in porties daarin aan. Bestrooien met zout en peper en in een ingevette ovenschaal leggen. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze in het bakvet aan, bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze met de bloem. Laat ze wat bruinen. Voeg het water en de wijn eraan toe en verhit het geheel onder roeren. Roer er de creme fraiche doorheen en breng het met mosterd en worcestersaus op smaak. Giet het prutje over het vlees, rasp de kaas en strooi die erover heen. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 tot 225 graden. De baktijd is ongeveer 15 minuten.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vleesgerecht
Ingrediƫnten
500 gram varkenshaas, 50 gram boter, zout en peper, 200 gram champignons, 10 gram bloem, 1,25 dl water, 1,25 dl witte wijn, 150 gram creme fraiche, mosterd, worcestersaus, 20 gram Emmentaler.
Leuke tips
Als je er groenten bij maakt, kun je dit ook als hoofdgerecht serveren! Lekker met stokbrood en kruidenboter erbij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
118887
Homepage ID
2694
Smaak
N
Teller
22794
Drank
Uit
Bookmarked
96
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht