Bereidingswijze
Braad in de braadpan de varkenshaasjes in de boter op en hoog vuur aan. Bestrooi het vlees met zout en peper en laat het vervolgens 10 a 20 minuten op een matig vuur braden. Het vlees is dan nog niet helemaal gaar. Haal het uit de pan en houd het warm.
Fruit in de achtergebleven jus het fijngehakte sjalotje. Voeg er al roerend de bloem bij en laat het 3 minuten gaar worden. Blijf roeren en giet het water en de wijn er scheutje voor scheutje bij tot een gebonden saus ontstaat. Voeg dragon en mosterd toe en maak de saus af door de room erdoor te roeren.
Leg het vlees in de saus en laat het nog 10 minuten op een laag vuur doorwarmen. Pas op dat de saus niet meer kookt (schiften!).
Fruit in de achtergebleven jus het fijngehakte sjalotje. Voeg er al roerend de bloem bij en laat het 3 minuten gaar worden. Blijf roeren en giet het water en de wijn er scheutje voor scheutje bij tot een gebonden saus ontstaat. Voeg dragon en mosterd toe en maak de saus af door de room erdoor te roeren.
Leg het vlees in de saus en laat het nog 10 minuten op een laag vuur doorwarmen. Pas op dat de saus niet meer kookt (schiften!).
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
vleesgerecht
Ingrediƫnten
600 g varkenshaasjes, 150 g boter, zout en peper, 1 fijngehakt sjalotje, ? eetlepel bloem, 1 dl droge witte wijn, 1 dl water, dragon (vers 1 eetlepel of droog 1 theelepel), 1 eetlepel Franse mosterd, 1 dl schenkroom
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan
Leuke tips
Lekker met aardappelpuree en bloemkool
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118884
Homepage ID
2701
Smaak
N
Teller
8831
Drank
Uit
Bookmarked
52
Aantal reacties
5
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Sjalotje en dragon fijnhakken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht