Bereidingswijze
In kom door elkaar kloppen: eieren, kwark en bouillonpoeder. In andere kom door elkaar mengen: bloem, kaas en rozijnen. Al roerende beetje bij beetje het ei-kwark mengsel toevoegen. Prei er goed doorheen mengen. Mengsel pittig op smaak brengen met zout en peper.
Preimengsel in springvorm scheppen en gladstrijken. Sesamzaadjes erop strooien. In het midden van de oven in ca. 45 min. stevig en gaar bakken.
Preimengsel in springvorm scheppen en gladstrijken. Sesamzaadjes erop strooien. In het midden van de oven in ca. 45 min. stevig en gaar bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
vegetarische hartige maar ook zoete taart
Ingrediƫnten
700 g prei, 200 g Leerdammer kaas, 50 g boter, 1 eetl. kerrie, 4 eieren, 125 g magere kwark, 1 eetl. bouillonpoeder, 150 g bloem, 75 g rozijnen, zout, peper, 2 eetl. paneermeel, 3 eetl. geroosterd sesamzaad.
Hulpmiddelen & keukengerei
Springvorm met doorsnede van 22 cm, oven.
Leuke tips
Wortelsalade erbij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118883
Homepage ID
2701
Smaak
Z
Teller
3253
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Prei schoonmaken, in kleine ringetjes snijden en wassen. Uit laten lekken in vergiet. Kaas raspen. In grote braadpan boter verhitten en prei en kerriepoeder toevoegen. Prei ca. 8 minuten bakken en laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 200 ?C of gasstand 4, springvorm invetten en bestrooien met paneermeel.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht