Bereidingswijze
Vul de courgettehelften met dit vleesmengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de vulling met olijfolie. Bak de courgettes in een op 200 graden voorverwarmde oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker Italiaans gerecht en niet moeilijk te maken
Ingrediƫnten
4 courgette
5 deciliters bouillon
100 gram magereham
200 gram kalfsgehakt
1 ei
50 gram Parmezaanse kaas
100 gram tomaten gepeld en in stukjes gesneden
3 eetlepels paneermeel
4 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel verse oregano
naar smaak zout
naar smaak zwarte peper
naar smaak nootmuskaat
3 eetlepels olijfolie
5 deciliters bouillon
100 gram magereham
200 gram kalfsgehakt
1 ei
50 gram Parmezaanse kaas
100 gram tomaten gepeld en in stukjes gesneden
3 eetlepels paneermeel
4 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel verse oregano
naar smaak zout
naar smaak zwarte peper
naar smaak nootmuskaat
3 eetlepels olijfolie
Leuke tips
witte wijn (bijvoorbeeld witte Lambrusco)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118863
Homepage ID
2314
Smaak
N
Teller
1034
Drank
Uit
Bookmarked
31
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit. Kook de courgettehelften in de bouillon in ongeveer 4 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Hak de ham heel fijn. Doe het gehakt in een kom en meng de ham, het ei, de kaas, tomaatstukjes,paneermeel, peterselie en oregano erdoor. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht