Gemarineerde Donuts Met Malaga-Ijs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/18/1998 - 12:01
Bereidingswijze
Neem vlak voor het serveren de donuts uit de marinade.
Schenk de marinade in een wijde pan en roer de honing erdoor. Laat de marinade 2 minuten zachtjes koken. Leg intussen de donuts op 4 bordjes en schep in elke donut een grote bol malaga-ijs.
Schenk het ingekookte vocht rond de donuts. Leg de sinaasappelpartjes in het sausje. Strooi de pistachenootjes over het ijs.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
versierde donuts
Ingrediƫnten
1 deciliter rum
2 deciliters abrikoos-sinaasappeldrank
1 eetlepel citroensap
1 theelepel kaneel
2 eetlepels rozijnen
4 donuts
25 gram gepelde pistachenootjes
1 navelsinaasappel
2 eetlepels honing
een halve liter malaga-ijs
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
118862
Homepage ID
2314
Smaak
Z
Teller
1278
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Roer in een wijde kom de rum, de abrikozen-sinaasappeldrank, het
citroensap en de kaneel door elkaar.
Roer de rozijnen erdoor en leg de donuts erin. Laat de donuts minstens 2 uur in de koelkast marineren en door en door koud worden.
Hak de pistachenootjes grof en rooster ze in een droge koekepan goudbruin.
Schil de sinaasappel zo dik dat u ook de witte vliesjes meeschilt en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
charlesraam