Bereidingswijze
De peren schillen, doorsnijden en het klokhuis verwijderen. Iedere
peerhelft waaiergewijs insnijden. De snijvlakken met citroensap
insmeren. De mandarijntjes pellen en halveren. De peer en de
mandarijntjes in een grote schaal of individuele schaaltjes leggen en
met eau de vie besprenkelen.
Voor de sabayon de eidooiers met de suiker au bain marie met de
handmixer lichtgeel kloppen. De wijn erbij schenken en blijven kloppen tot de massa begint te binden. De sabayon op de peer scheppen. De schaal in de op 225 graden voorverwarmde oven zetten en in ongeveer 5 minuten laten gratineren.
peerhelft waaiergewijs insnijden. De snijvlakken met citroensap
insmeren. De mandarijntjes pellen en halveren. De peer en de
mandarijntjes in een grote schaal of individuele schaaltjes leggen en
met eau de vie besprenkelen.
Voor de sabayon de eidooiers met de suiker au bain marie met de
handmixer lichtgeel kloppen. De wijn erbij schenken en blijven kloppen tot de massa begint te binden. De sabayon op de peer scheppen. De schaal in de op 225 graden voorverwarmde oven zetten en in ongeveer 5 minuten laten gratineren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
fruit op een andere manier
Ingrediƫnten
3 peren
3 mandarijnen
3 eetlepels Eau de vie de poire Willi
2 eetlepels citroensap
4 eidooiers
40 gram suiker
1 deciliter witte, zoete wijn
3 mandarijnen
3 eetlepels Eau de vie de poire Willi
2 eetlepels citroensap
4 eidooiers
40 gram suiker
1 deciliter witte, zoete wijn
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
118861
Homepage ID
2314
Smaak
Z
Teller
413
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht