Geflambeerde Bananen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/18/1998 - 11:54
Bereidingswijze
De schil van de bananen verwijderen, de bananen in de lengte en de
breedte eenmaal doorsnijden en besprenkelen met citroensap. De boter
in een ondiepe, brede ovenvaste schaal doen en (onafgedekt) in ca. 1
minuut op 100 procent laten smelten. De suiker, de nootmuskaat, de
kaneel en de slagroom erdoor roeren en (onafgedekt) 1-2 minuten
verwarmen op 100 procent.
Goed roeren zodat alle suiker is opgelost en een enigszins dikke saus
is ontstaan. De stukken banaan door de saus scheppen zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met de saus en de bananenlikeur erover schenken. Alles in 1-2 minuten door en door warm laten worden zonder dat de bananen tot moes koken. De rum in een klein schaaltje doen en
(onafgedekt) in 20-30 seconden op 100 procent warm maken. De warme rum aansteken en over de warme bananen schenken. Met 1 of 2 bolletjes
vanille-ijs serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bananen en vanille ijs
Ingrediƫnten
4 bananen
2 eetlepels citroensap
25 gram boter
25 gram bruine basterdsuiker
1 mespunt nootmuskaat
een halve deciliter slagroom
2 eetlepels bananenlikeur
3 eetlepels rum
een halve liter vanille-ijs
Hulpmiddelen & keukengerei
magnetron
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
118860
Homepage ID
2314
Smaak
Z
Teller
265
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
inkopen doen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
charlesraam