Gravad Lachs

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/18/1998 - 10:51
Bereidingswijze
Bestrooi elk plakje zalmfilet met het suiker/zout/peper/dille-mengsel en leg er een paar uiringen op. Stapel de plakken op elkaar en doe dit in een plastic zakje of plastic folie. Leg dit pakketje op een diep bord of een schaaltje en leg er nog een bord of schaaltje bovenop. Hierop leg je een gewicht (1 a 1? kg) en zet dit geheel in de koelkast. Elke dag moet je het pakketje omkeren. Na, schrik niet, 5 dagen is dit overheerlijke zalmgerechtje zo ver, dat het zijn tongstrelende werk kan gaan doen.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
"gemarineerde" zalm(forel).
Dit gerecht wordt rauw gegeten (enigszins te vergelijken met nieuwe haring)
Ingrediƫnten
250 gr zalm(forel)filet
2 eetlepels (zee)zout
2 eetlepels suiker
beetje peper
2 theelepels dille
2 rode uien in dunne ringen gesneden
Hulpmiddelen & keukengerei
2 platte borden of schaaltjes
plastic zakje of plastic folie
een gewicht van 1 a 1? kg
scherp mes of (nog liever) een snijmachine
Leuke tips
Serveer de plakjes garvad lachs op een plat bord. Garneer met wat alfafa en een toefje peterselie of waterkers.
Geef er desgewenst een toastje bij.
Een droge witte wijn smaakt hier heerlijk bij.
Smakelijk
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
118858
Homepage ID
2563
Smaak
N
Teller
2025
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe in een kopje de suiker, het zout, de peper en de dille en vermeng dit.
Snijd de zalfilet in dunne plakjes. Dit gaat het beste wanneer je de vis van tevoren een paar uur in de diepvries legt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
karelly