Bereidingswijze
Roer de bloem, peper en zout door elkaar in een afsluitbare bak en doe er de stukjes kip bij. Schud de afgesloten bak goed door elkaar zodat de kip helemaal bedekt is met de bloem.
Verhit de olie in een wok en bak daar de stukjes vlees onder geregeld omscheppen snel aan alle zijden mooi van kleur.
Schep de kip uit de pan en leg dit op een stukje keukenpapier op een bord om uit te lekken.
Bak in de overgebleven olie de wortel en de paprika en doe even later de prei erbij.
De ananasschijven uit laten lekken, sap opvangen!. Ananas in kleine stukjes snijden.
Ananas, sap, tomatenketchup, citroensap, bruine suiker, ketjap en sambal aan het groentemengsel toevoegen en even laten sudderen. Binden met allesbinder.
De kip in de saus leggen en nog even doorwarmen.
Verhit de olie in een wok en bak daar de stukjes vlees onder geregeld omscheppen snel aan alle zijden mooi van kleur.
Schep de kip uit de pan en leg dit op een stukje keukenpapier op een bord om uit te lekken.
Bak in de overgebleven olie de wortel en de paprika en doe even later de prei erbij.
De ananasschijven uit laten lekken, sap opvangen!. Ananas in kleine stukjes snijden.
Ananas, sap, tomatenketchup, citroensap, bruine suiker, ketjap en sambal aan het groentemengsel toevoegen en even laten sudderen. Binden met allesbinder.
De kip in de saus leggen en nog even doorwarmen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
-
Ingrediƫnten
500 g kipfilet in stukken van ongeveer 1 ? bij 4 cm
2 eetl bloem
peper
zout
5 eetl olie
4 schijven ananas uit blik
allesbinder
1 prei
1 winterwortel
1 paprika
4 el tomatenketchup
1 el citroensap
1 el bruine suiker
2 el ketjap
2 tl sambal
2 eetl bloem
peper
zout
5 eetl olie
4 schijven ananas uit blik
allesbinder
1 prei
1 winterwortel
1 paprika
4 el tomatenketchup
1 el citroensap
1 el bruine suiker
2 el ketjap
2 tl sambal
Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Lekker met witte rijst als onderdeel van een rijsttafel.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118855
Homepage ID
2630
Smaak
P
Teller
13266
Drank
Uit
Bookmarked
47
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht