Bereidingswijze
Het vlees kruiden met peper, zout,nootmuskaat
en een aantal kruidnagels. Het vlees laat je een poosje zo staan.
Nu snijd je de uien en de knoflook heel fijn.
Je braadt het vlees in de hete boter aan alle zijden goed bruin. Daarna voeg je de kruiden,de soja en een scheutje water toe.
Op een lage pit laat je het vlees gaarsudderen. Degenen die een petroleumstel
hebben kunnen dit gerecht mooi daarop gaar-
stoven.
Serveren met witte rijst, sambal badjak en eventueel atjat tjampoer of zelfgemaakte
zure komkommer.
en natuurlijk een stukje kroepoek
Eet smakelijk.
en een aantal kruidnagels. Het vlees laat je een poosje zo staan.
Nu snijd je de uien en de knoflook heel fijn.
Je braadt het vlees in de hete boter aan alle zijden goed bruin. Daarna voeg je de kruiden,de soja en een scheutje water toe.
Op een lage pit laat je het vlees gaarsudderen. Degenen die een petroleumstel
hebben kunnen dit gerecht mooi daarop gaar-
stoven.
Serveren met witte rijst, sambal badjak en eventueel atjat tjampoer of zelfgemaakte
zure komkommer.
en natuurlijk een stukje kroepoek
Eet smakelijk.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
pittig gekruid vlees gerecht
Ingrediƫnten
750 gr. lende in plakken gesneden
2 uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels soja (ketjap)
3 a 4 eetlepels boter
water
zout/peper
nootmuskaat
2 uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels soja (ketjap)
3 a 4 eetlepels boter
water
zout/peper
nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
n.v.t.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118849
Homepage ID
2608
Smaak
P
Teller
324
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie bij bereidingswijze
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht