Kippenlevertjes Met Calvadosparfum

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/16/1998 - 22:09
Bereidingswijze
1. Was de kippenlevertjes en snijd de grote stukken in twee. Dep ze droog op een stuk keukenrol en houd ze daarna koel.
2. Rol de zilveruitjes in een klein schaaltje met wat water in de griessuiker. Laat zachtjes uitkoken zodat ze mooi glaceren. Houd ze warm.
3. Pers het citroensap uit. Schil de appelen en snijd ze in kleine stukjes. Om verkleuring te voorkomen rolt u die stukjes in het citroensap. Doe hetzelfde met het fijn gesnipperd struikje witloof.
4. Reinig en was de veldsla zonder de blaadjes te kneuzen.
5. Was de muskaatdruiven en snijd ze in twee. Ontpit zorgvuldig.
6. Breng de appelen, het witloof, de veldsla en de druiven bij mekaar in een salade. Overgiet met de arachideolie. Kruid stevig met peper en zout.
7. Maak mooie hoopjes salade in het midden van elk bord. Versier met de kerstomaten.
8. Bak op het laatste ogenblik de kippenlevertjes in zeer hete boter of olie. Stevig kruiden met peper en zout. Flambeer van het vuur met een weinig calvados.
9. Strooi de kippenlevertjes over de salade en voeg er de lauwe geglaceerde zilveruitjes aan toe. Versier met de denappelpitten.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Winterslaatje van gesauteerde kippenlevertjes met calvadosparfum
Ingrediƫnten
400 a 500 gr kippenlevertjes, 100 gr zilveruitjes, 2 rozetappelen, 1 struikje witloof, 50 gr veldsla, 20-tal muskaatdruiven, 8-tal kerstomaten, 2 eetlepels mooi gebruinde denappelpitten, 1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels arachideolie,1/2 dl calvados, sap van 1/2 citroen, 2 eetlepel arachideolie, 1 flinke eetlepel suiker, 100 gr boter, peper en zout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Geen.
Leuke tips

Cotes de Provence
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
118847
Homepage ID
2541
Smaak
P
Teller
767
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vlaamsereus