bami goreng

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/16/1998 - 21:15
Bereidingswijze
Een pond Mie koken volgens recept, in een vergiet doen en afspoelen met koud water.
Tegelijkertijd het vlees in blokjes gesneden in de zonnebloem-, en sesamolie fruiten.
Zodra het vlees lichtbruin is uit de pan halen en in het vocht het bamipakket, champignons, ui, knoflook, bouillon, prei en selderie gaar fruiten.
Zodra de groente etc gaar is weer het vlees toevoegen. Maak de Bami weer even los onder de koudwater kraan en ook toevoegen. Twee eieren kloppen met een beetje melk, bakken en in stukjes snijden. Toevoegen aan de Bami. Als laatste de Ketjap toevoegen.
Ook geschikt voor nasi. Maar dan uiteraard rijst koken in plaats van Mie.
Groenterijk recept en lekker.
Succes!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snelle Bami of nasi goreng
Ingrediƫnten
3 a 4 ons schouderkarbonade,
100 - 150 gram champignons in kleine stukjes,
1 gesneden ui,
2 knoflookteentjes of 1 theelepel knoflook extract,
21 gram bouillonpoeder of twee fijngemaakte bouillonblokjes,
1 prei in ringen,
1/3 bosje selderie (vers),
Bamipakket,
6 eieren,
zonnebloemolie,
sesamolie (wel lekker niet echt noodzakelijk),
Ketjap Manis (20 ml).
Hulpmiddelen & keukengerei
Wadjan (wok) of een grote juspan.
Leuke tips
Serveren met een gebakken ei en tauge
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118846
Homepage ID
2266
Smaak
N
Teller
7824
Waardering aantal
2
Waardering
7
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
geveltje