Risotto Met Tomaten, Olijven En Feta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10/16/1998 - 14:27
Bereidingswijze
verhit olijfolie in een pan en fruit het uitje zachtjes glazig; pers het teentje knoflook erboven uit; voeg de arborio rijst toe en roer goed totdat alle rijstkorrels glanzen; voeg een deel van de bouillon toe en breng aan de kook; regelmatig roeren en wanneer alle bouillon opgenomen is weer een deel toevoegen; blik tomaten ook toevoegen en weer roeren tot het meeste vocht is opgenomen; herhalen tot de bouillon op is; totaal duurt het ongeveer 20 minuten; vlak voor het einde van de kooktijd de in blokjes gesneden feta doorroeren samen met de in stukjes gesneden olijven; verwarmen totdat de feta gedeeltelijk is gesmolten maar de blokjes nog herkenbaar zijn
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
heerlijk italiaans/grieks rijstrecept om je vingers bij af te likken
Ingrediƫnten
200 gram arboriorijst; 0,5 liter groentenbouillon (bijv. van een blokje); 1 ui; 1 teentje knoflook; olijfolie; blik tomaten; 150 gram feta; groene olijven (zoveel als je lekker vindt)
Hulpmiddelen & keukengerei
mes; snijplank; 2 pannen; knoflookpers; houten lepel
Leuke tips
niks bijzonders mee doen, gewoon lekker smullen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118839
Homepage ID
2531
Smaak
N
Teller
3551
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
uitje snipperen; knoflook pellen; bouillon bereiden; feta in blokjes snijden; olijven in stukjes snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
daantje