Bereidingswijze
Deze shii-take schotel smaakt heerlijk met rijst.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Paddestoelen als groentegerecht
Ingrediƫnten
150 gram shii-take, 1/2 groene savooie kool (500 gram), 1 blik mais (300 gram), 3 eetlepels olie, 1 teentje knoflook, 300 gram cashewnoten, 1 theelepel laos, zout en peper.
Hulpmiddelen & keukengerei
Veeg de shii-take met keukenpapier schoon en halveer ze. Verwijder van de kool de lelijke bladeren en snijd de rest in dunne reepjes. Laat de mais in een zeef uitlekken. Verhit 1 eetlepels olie in de wadjan. Pers het gepelde teentje knoflook erboven uit. Bak de shii-take al roerend gedurende twee minuten mee en schep ze uit de wadjang, bewaar ze zolang op een bord. Doe een eetlepel olie in de wadjan erbij. Bak al roerend de kool gedurende drie minuten. Cashewnoten, mais en laos toevoegen en ongeveer 1 minuut meebakken. Shii-take in de wadjan terugdoen en het geheel nog een minuut onder voortdurend roeren bakken. Op smaak brengen met zout en peper.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
118826
Homepage ID
2527
Smaak
P
Teller
388
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Shii-take is een soort paddestoel, die je bij de groenteman kunt kopen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht