Bereidingswijze
Olijfolie in grote pan verhitten, ui en knoflook aanfruiten, afblussen met rode wijn en even in laten koken.
Bouillon en paddestoelen toevoegen en aan de kook brengen.
Rode port toevoegen en het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes laten doorkoken.
Met staafmixer pureren tot een gladde soep ontstaat.
Room toevoegen en nog een minuut laten koken.
Bouillon en paddestoelen toevoegen en aan de kook brengen.
Rode port toevoegen en het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes laten doorkoken.
Met staafmixer pureren tot een gladde soep ontstaat.
Room toevoegen en nog een minuut laten koken.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
een heerlijke soep van wilde paddestoelen
Ingrediƫnten
500 gram eekhoorntjesbrood
250 gram oesterzwammen(eventueel rusula's)
250 gram cantarellen
1 ui gesnipperd
2 teentjes fijngesneden knoflook
1 eetlepel goede olijfolie
1 deciliter rode wijn
1 deciliter rode port
zout
peper
2 liter runderbouillon
peterselie
250 gram oesterzwammen(eventueel rusula's)
250 gram cantarellen
1 ui gesnipperd
2 teentjes fijngesneden knoflook
1 eetlepel goede olijfolie
1 deciliter rode wijn
1 deciliter rode port
zout
peper
2 liter runderbouillon
peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer.
Leuke tips
Serveren in diep bord met peterselie en eventueel in flinterdunne schijfjes gesneden kastanjechampignons.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
118789
Homepage ID
1224
Smaak
N
Teller
2651
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
eekhoorntjesbrood, cantarellen en oesterzwammen in groffe stukken snijden en wassen.
Ui en knoflook snipperen.
Bouillon maken (of uit pot)
1/8 slagroom
Ui en knoflook snipperen.
Bouillon maken (of uit pot)
1/8 slagroom
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht