Bereidingswijze
Vet de ovenschaal goed in.
De helft van het gehakt erin verdelen
de zuurkool er bovenop
dan de rest van het gehakt eroverheen verdelen
de geraspte kaas erover strooien en de boter in stukjes erop leggen
45 minuten op 200 graden in de oven (in het midden)
De helft van het gehakt erin verdelen
de zuurkool er bovenop
dan de rest van het gehakt eroverheen verdelen
de geraspte kaas erover strooien en de boter in stukjes erop leggen
45 minuten op 200 graden in de oven (in het midden)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
ovenschotel van zuurkool en gehakt.
een stevige winterpot
een stevige winterpot
Ingrediƫnten
400gr gehakt
300gr zuurkool
100gr spek(in blokjes gesneden)
2 niet te grote uien(ca. 100 gr)
1blikje tomaten puree
1 glas rode wijn
40gr geraspte kaas
zout,peper en een snufje gedroogde tijm naar eigen smaak.
ca. 50 gr boter om de ovenschaal in te vetten en om over de geraspte kaas te verdelen.
300gr zuurkool
100gr spek(in blokjes gesneden)
2 niet te grote uien(ca. 100 gr)
1blikje tomaten puree
1 glas rode wijn
40gr geraspte kaas
zout,peper en een snufje gedroogde tijm naar eigen smaak.
ca. 50 gr boter om de ovenschaal in te vetten en om over de geraspte kaas te verdelen.
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan en ovenschaal
Leuke tips
serveren met een lekkere puree die ook even in de oven heeft gestaan(tot een goudbruin korstje)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118787
Homepage ID
2236
Smaak
U
Teller
7605
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
de blokjes spek in een pan uitbakken.
het gehakt en de versnipperde uien bakken(alleen lichtjes rul bakken)
daarna blussen met het glas rode wijn
dan de tomaten puree en de kruiden erbij
het gehakt en de versnipperde uien bakken(alleen lichtjes rul bakken)
daarna blussen met het glas rode wijn
dan de tomaten puree en de kruiden erbij
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht