rundvlees in guinness

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/15/1998 - 12:19
Bereidingswijze
Snij het rundvlees in blokjes en pel en snij de uien en wortels in schijfjes. Gooi het rundvlees in de bloem en bruineer het snel in hete
vetstof. Haal het vlees uit de pan en bak de uien zachtjes tot ze er doorschijnend uitzien. Leg het vlees er terug in en voeg de worteltjes
en het vocht eraan toe. Breng het net aan de kook. Laat de hitte terugvallen tot een heel zacht gesudder. Doe het deksel er goed op en
laat het doen gedurende 1,5 tot 2 uren. Let erop dat het gerecht niet uitdroogt en voeg meer vocht toe als dat nodig is. Strooi er wat
gesneden peterselie op.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De Guinness in dit recept heeft dezelfde functie als de wijn in Coq au Vin - het zuur en het vocht gecombineerd met het lange, trage
koken helpt om het taaie maar smaakvolle vlees te verzachten.
Ingrediƫnten
1 kg runderschenkel
2 grote uien
6 middelgrote wortels
2 grote eetlepels gekruide bloem
een beetje vetstof of braadvet van rundvlees
1 tas (250 ml) Guinness vermengd met water
een takje peterselie

Hulpmiddelen & keukengerei
-
Leuke tips
Dien het op met gewone gekookte aardappelen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118784
Homepage ID
1444
Smaak
N
Teller
1239
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
theodoor
Gelegenheid