Kerrie Met Pit.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/14/1998 - 19:31
Bereidingswijze
De uien smoren, bloem ,kerrie, hot currie en sambal toevoegen Daarna de ketchup en ketjap (manis) toevoegen Het geheel doorroeren. Scheut voor scheut de melk toevoegen en doorroeren. Het geheel op een laag pitje zetten. De kip in de zeef of vergiet en dan in de hete boter ( de kip hoeft niet echt goed uit te lekken) na het bakken de kip aan het mengsel toevoegen en dit ongeveer een uur laten pruttelen af en toe roeren. De mais verhitten en vermengen met zout peper en een flinke klont roomboter ( de peper hierin mag je proeven maar het mag niet overheersen) dit ongeveer een tien minuten voor einde kooktijd berijden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een pittig kerriegerecht met kipfilet mais en ananas.
Ingrediƫnten
2dubbele kipfilets , 3 grote uien 1 liter melk 4eetl bloem 1 eetl hot curry, 2 eetl kerrie , 2 theel sambal oelek,1 groot blik mais, 1 groot blik ananas wat peterselie.5 teentjes knoflook peper en zout ,een scheut ketchup en een scheut ketjap (manis) boter of olie en een flinke klont roomboter.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een vrij grote hapjespan of andere diepe pan waarin gebakken kan worden.
Leuke tips
Over het gerecht wat peterselie strooien Dit vleesgerecht wordt opgediend met rijst de mais en de koude ananas (werkt verkoelend) .
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
118768
Homepage ID
2169
Smaak
P
Teller
407
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De kip in stukjes snijden bestrooien met peper en zout , de knoflook persen en dit geheel onderdompelen in ketjap manis. de ananas in stukjes snijden terug in het sap en dit in de koelkast zetten. De uien in stukjes snijden niet te grof en niet te fijn NIET VERGETEN DE KIPFILET MOET MINSTENS DRIE UUR IN DE KETJAP STAAN.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
sandrablouw