Bereidingswijze
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 12
partjes. Breng het appelsap aan de kook en voeg de appelpartjes toe.
Kook de partjes in 4 minuten beetgaar. Neem ze met een schuimspaan uit
de pan en laat ze nog even goed boven de pan uitlekken.
Kook het sap in tot er nog ongeveer 2 eetlepels over zijn. Roer daar
het citroensap door.
Leg de appelpartjes in de vorm van een bloem op 2 hittebestendige
bordjes. Bestrijk de partjes met het ingekookte sap. Strooi de
amandelen erover. Schuif de bordjes ca. 10 centimeter onder een
voorverwarmde grill en laat de appelpartjes en amandelen in ca. 3-4
minuten goudbruin worden.
partjes. Breng het appelsap aan de kook en voeg de appelpartjes toe.
Kook de partjes in 4 minuten beetgaar. Neem ze met een schuimspaan uit
de pan en laat ze nog even goed boven de pan uitlekken.
Kook het sap in tot er nog ongeveer 2 eetlepels over zijn. Roer daar
het citroensap door.
Leg de appelpartjes in de vorm van een bloem op 2 hittebestendige
bordjes. Bestrijk de partjes met het ingekookte sap. Strooi de
amandelen erover. Schuif de bordjes ca. 10 centimeter onder een
voorverwarmde grill en laat de appelpartjes en amandelen in ca. 3-4
minuten goudbruin worden.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
warme appelpartjes met een korstje
dit is een SLANK recept
dit is een SLANK recept
Ingrediƫnten
2 appels
1 deciliter appelsap
1 deciliter citroensap
1 eetlepel amandelschaafsel
1 deciliter appelsap
1 deciliter citroensap
1 eetlepel amandelschaafsel
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Argentijns
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
118764
Homepage ID
2314
Smaak
U
Teller
2933
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Amandelen kraken en vervolgens schaven.
Geen zin? Koop dan een zakje amandelschaafsel van Boukje in de supermarkt.
Geen zin? Koop dan een zakje amandelschaafsel van Boukje in de supermarkt.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht