Appelflappen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/21/2007 - 16:50
Bereidingswijze
Kaneellikeur en citroensap mengen,mengsel over appels schenken en 45 minuten laten marineren.Bloem zeven en in kom doen.De gist in de melk oplossen.Kuiltje in de bloem maken en gistmengsel hierin schenken.Ei,snuifje zout en citroensap toevoegen en mengsel tot een glad beslag roeren.Kom met een vochtige doek afdekken en het beslag op een warme plek 45 minuten laten rijzen tot volume is verdubbeld.Plakken Appel op een rooster laten uitlekken.Frituur olie verwarmen tot 180 C.De plakken Appel door het beslag halen en daarna in gedeelten in hete olie rondom bruin bakken in +/- 3 minuten.Appelflappen op keukenpapier daarna laten uitlekken.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk gerecht op oudejaarsavond.
Ingrediƫnten
5 EL Kaneellikeur
3 EL Citroensap
4 Appels,geschild,uitgeboord,en in plakken gesneden
150 gr Bloem
10 gr verse Gist
5 gr gedroogde Gist
150 gr lauwe Melk
1 Ei
zout
geraspte schil van halve Citroen
Frituurolie
Basterdsuiker
Kaneel
Hulpmiddelen & keukengerei
BEREIDING:+/-:45 minuten
RIJZEN:45 minuten
KCAL:65
Leuke tips
Basterdsuiker mengen met Kaneel en de Appelflappen voor het serveren royaal met het mengsel bestrooien
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1154034
Homepage ID
1341058
Smaak
Z
Teller
3707
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kan 1 dag van te voren
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
h.van.elst1
Gelegenheid