Huzarensalade van mijn moeder

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 03/01/2007 - 21:10
Bereidingswijze
Alle ingrediënten voorzichtig door elkaar scheppen.
Smeuïg maken met wat mayonaise. Dan proeven.
Op smaak brengen met wat peper en zout.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze salade maakte mijn moeder vroeger altijd voor Oudejaarsavond. Mijn broer vroeg mij afgelopen jaar naar het recept. Ik wist het gelukkig nog uit mijn hoofd en heb het direct opgeschreven. Deze salade eten we in onze familie tradiegetrouw alleen op Oudjaarsavond. We zijn er allemaal dol op. Inmiddels maak ik de salade nu ook weer elk jaar.
Ingrediënten
4 vastkokende aardappelen -
1 ui -
2 zachtzure appels (bijv. Elstar) -
dikke plak boterhamworst (plm. 150 gram) -
dikke plak cervelaatworst (plm. 150 gram) -
2 eieren -
2 zoute haringen -
plm. 5 augurkjes of meer afhankelijk van de grootte -
½ dl witte azijn -
1 eetlepel suiker -
mayonaise of yogonaise =
peper -
zout -
Leuke tips
Ook heel lekker bij de lunch.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1153201
Homepage ID
886977
Smaak
S
Teller
10388
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
89
Aantal reacties
7
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ui pellen en snipperen.
Azijn (aangevuld met water tot 1 dl) met suiker en uisnippers aan de kook brengen en inkoken tot er nog weinig vocht over is.
Aardappels in de schil gaar koken. Nog warm pellen en in kleine blokjes snijden.
Azijn/suikervocht nog warm over de aardappels gieten.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden
Boterhamworst en cervelaatworst in kleine blokjes snijden.
Eieren hard koken en in blokjes snijden.
Haringen schoonmaken en in blokjes snijden
Augurken klein snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid