*HETE BLIKSEM*

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 02/27/2007 - 19:23
Bereidingswijze
1- Schil de aardappels en de appel.Was en
snijd de aardappels in stukken. Kook de
aardappels met wat zout in ca 10 min.gaar.
Snijd de appels in vieren en verwijder
de klokhuizen.Snijd 1/3 deel van de appels
in kleine blokjes en snijd de rest in
grove stukken.
2.Voeg als de aardappels 10 minuten koken
de grove stukken appels toe. Laat dit
samen nog ca.10 minuten koken. Giet het
vocht af. Breng het appelmengsel op smaak
met azijn,zout en peper.
3.Bak de speklapjes uit en haal ze uit de
pan.Pel de ui, en snijd deze in ringen en
bak de ui in het spelvet ca. 3 minuten.
4.Haal de ui uit de pan en bak de appel-
blokjes met de honing in het achtergebleven spekvet. Verdeel de hete bliksem over de
4 borden en leg de speklapjes met de ui
en de appelblokjes erop
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediënten
1,5 kg.kruimige aardappelen.
zout, 500gr.zure appels(Goudrenet)
400 gr.zoete appels(Dijkmans zoet)
azijn, 4 speklapjes, 1 ui,2 eetlepels honing.
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpan.
Braadpan.
Leuke tips
©
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1153143
Homepage ID
1207772
Smaak
A
Teller
10847
Bron
Super de Boer
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
harry_bijl
Gelegenheid