Bereidingswijze
Snijd de hamlappen in dobbelstenen en
bestrooi ze met peper en zout.
Pel de uien en snijd deze in grove stukken.
Pel de teentjes knoflook en pers ze of
hak ze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze. Halveer de rode peper,verwijder de
zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin.
Roerbak de ui,knoflook,gember en peper
drie min.mee. Schep de tomatenpuree erdoor
en bak nog 1 min. Giet de ketjap en bouil-
lon erbij en laat alles aan de kook komen.
Het vlees moet onder het vocht staan.
Zet de pan met deksel of een ovenschaal
in de oven.Verlaagt de oventemperatuur na
een half uur tot 160gr.C.en stoof minimaal
1 uur. Bind de saus eventueel voor het
serveren met allesbinder of maizena.
Lekker met rijst en sperciebonen of
broccoli.
bestrooi ze met peper en zout.
Pel de uien en snijd deze in grove stukken.
Pel de teentjes knoflook en pers ze of
hak ze fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze. Halveer de rode peper,verwijder de
zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin.
Roerbak de ui,knoflook,gember en peper
drie min.mee. Schep de tomatenpuree erdoor
en bak nog 1 min. Giet de ketjap en bouil-
lon erbij en laat alles aan de kook komen.
Het vlees moet onder het vocht staan.
Zet de pan met deksel of een ovenschaal
in de oven.Verlaagt de oventemperatuur na
een half uur tot 160gr.C.en stoof minimaal
1 uur. Bind de saus eventueel voor het
serveren met allesbinder of maizena.
Lekker met rijst en sperciebonen of
broccoli.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
700 gram Magere Hamlappen.
Versgemalen peper, zout.
3 uien, 4 teentjes knoflook, stukje (3cm)
verse gemberwortel, 1 rode peper,
4 eetl.zonnebloemolie of arachideolie.
1 blikje (70 gr.)tomatenpuree, 6 eetl.
ketjap-manis, 8 dl.vleesbouillon (van
tablet of uit pot).
Allesbinder of maizena.
Versgemalen peper, zout.
3 uien, 4 teentjes knoflook, stukje (3cm)
verse gemberwortel, 1 rode peper,
4 eetl.zonnebloemolie of arachideolie.
1 blikje (70 gr.)tomatenpuree, 6 eetl.
ketjap-manis, 8 dl.vleesbouillon (van
tablet of uit pot).
Allesbinder of maizena.
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan;
Leuke tips
Wijntip:: Pampas del Sur Shiraz/Malbec
Een levendige robijne kleur.
Heerlijke fruitige wijn.
Een levendige robijne kleur.
Heerlijke fruitige wijn.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1153130
Homepage ID
1207772
Smaak
P
Teller
2237
Bron
©
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
VERWARM DE OVEN VOOR OP 220 gr.C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid