Pindasaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/25/2007 - 14:08
Bereidingswijze
Ui heel fijn snipperen; 4 eetlepels ketjap toevoegen en 4 eetlepels water. een klein beetje citroen, flink gember en uitgeperste knoflook naar smaak. Ikzelf gebruik 3 a 4 tenen. Beetje peper en zout en een eetlepel suiker. Alles door elkaar mengen en hierin het vlees/kip een paar uur laten marineren in de koelkast. Als je alles in een plastic zak doet gaat het marineren heel makkelijk.
Vlees er uit scheppen. Marinade in een schaal doen en een paar eetlepels pindakaas(met noot) toevoegen. Alles doorelkaar roeren en 1 minuut op maximaal vermogen in de magnetron. Nogmaals goed roeren en eventueel water bijvoegen. Nogmaals kort verhitten in de magnetron en opdienen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
Ketjap manis;water;citroensap; ui;gember(poeder of vers);knoflook; suiker; snufje zout en peper.Eventueel een klein scheutje sherry. Pindakaas.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1153023
Homepage ID
1340755
Smaak
P
Teller
1130
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dogtales
Gelegenheid