Bereidingswijze
doe de bloem-ei-melk in een kom en klop/roer goed tot er geen klonten meer zijn,voeg daarna de vanille-rozijnen-krenten-kersen en een snufje zout toe en roer het weer goed door elkaar,voeg als laatste de gist toe(7gr gist per zakje)en laat het geheel 45 minuten afgedekt rijzen.besmeer de vorm en de deksel met boter en bestrooi het daarna met paneermeel,doe het deeg erin en sluit het goed af,en zet de vorm in een pan met heet water,zorg ervoor dat het water steeds tot net onder de rand van de vorm wordt bijgevuld,en kook de koek in 2.5 uur gaar,haal daarna de koek uit de vorm
Ingrediƫnten
300gr bloem
150gr krenten/rozijnen en gekonfijte kersen
2 zakjes vanille suiker
1 ei
21gr gist
3dl lauwe melk
zout
roomboter
poedersuiker
paneermeel
150gr krenten/rozijnen en gekonfijte kersen
2 zakjes vanille suiker
1 ei
21gr gist
3dl lauwe melk
zout
roomboter
poedersuiker
paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei
klopper
ketelkoekvorm of puddingvorm met afsluitbaar deksel
pan
kom of glazen schaal
ketelkoekvorm of puddingvorm met afsluitbaar deksel
pan
kom of glazen schaal
Leuke tips
eet de koek warm met roomboter en poedersuiker
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1152212
Homepage ID
1339424
Smaak
Q
Teller
5289
Bron
tijdschrift
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid