Bereidingswijze
Wrijf het vlees in met peper, zout en mosterd, smelt de boter in een braadpan en braad hierin het vlees rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en laat een minuutje of 5 meefruiten. Doe dan de wijn en sinaasappelsap bij het vlees, verbrokkel het bouillonblokje en roer tot het oplost. Laat het vlees ca 30 minuten zachtjes stoven. Neem dan het vlees uit de pan en laat 10 minuutjes rusten voor het aan te snijden. Bind de saus door er wat aangelengde maizena door te roeren. Warm dan de sinaasappelpartjes in de saus.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De saus wordt 'afgemaakt' met een 1/2 verbrokkeld (kippen-)bouillonblokje om de saus lekker op smaak te maken!
Ingrediƫnten
700 gr varkensfilet; peper&zout; 2 el mosterd (grof of fijn naar smaak);50 gr boter; 1 grote ui (gesnipperd); 2 teentjes knoflook (gesnipperd); 2 sinaasappels (dik geschild, partjes ontvliest); 1 tl ketoembar; 1,5 dl witte wijn; 2 dl sinaasappelsap (liefst vers); 0.5 bouillonblokje; maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan
Leuke tips
Serveer de saus en het vlees bij bv gekookte aardappels, rijst of friet.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1151717
Homepage ID
1080901
Smaak
A
Teller
2258
Bron
Janny van der Heijden / Eindhovens Dagblad
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
zie ingr. lijst
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid