Bereidingswijze
Kook de rijst volgens het pak gaar, maar voeg aan kookvocht de santen, sereh en koenjit toe. Giet af en houd warm. Schep vlees uit de kom en bewaar de marinade.
Verhit olie in de wok en roerbak het vlees ca 5 minuten rondom bruin en gaar. Giet helft van marinade erbij en laat ca 5 minuten zachtjes pruttelen.
Verhit olie in de wok en roerbak het vlees ca 5 minuten rondom bruin en gaar. Giet helft van marinade erbij en laat ca 5 minuten zachtjes pruttelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Indonesisch/Javaans gerecht waar de vingers ongegeneerd bij worden afgelikt... ;o)
Ingrediƫnten
350 gr hamlappen (in blokjes van ca 2x2 cm); 1 spaans pepertje (gehalveerd, in reepjes); 1 dl ketjap manis; 1 dl runderbouillon (van een tablet); 1/2 el gemberwortel (geraspt); 5 teentjes knoflook (fijngehakt); 1 tl ve-tsin; 300 gr rijst; 50 gr santen (blok)l; 1/2 tl serehpoeder; 2 tl koenjit; 2 el sojaolie
Hulpmiddelen & keukengerei
rasp, kom, wok.
Leuke tips
Serveer vlees met saus en gele rijst met bijvoorbeeld spercieboontjes (of kouseband); atjar en komkommersalade. Selamet Makan!!!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1151586
Homepage ID
1080901
Smaak
H
Teller
2025
Bron
Kook ook/ Wok
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Roer ketjap, bouillon, gember, knoflook, peperreepjes en ve-tsin in een kom door elkaar, schep het vlees erdoor en laat minimaal 30 minuten staan.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid