Bereidingswijze
Meng de spinazie met de knoflook en voeg zout naar smaak toe. Meng de Parmezaanse kaas met de roomkaas en de eieren door elkaar.
Bedek de ovenschaal met 3 vellen filodeeg (ze mogen iets over de rand hangen) en schep hier en daar kleine hoopjes van het spinaziemengsel op het deeg. Dek toe met een deegvel. Schep hier wat van het kaas-eimengsel op en leg ook hier weer een deegvel overheen. Herhaal dit tot kaas en spinazie op zijn gebruikt. De laatste laag moet bestaan uit 2 vellen filodeeg die er losjes overheen gelegd worden. Bak de taart ca 30 minuten tot ie knapperig en lichtbruin is. Voor de liefhebber over de toplaag nog wat geraspte kaas voor een extra kaaskorstje.
Bedek de ovenschaal met 3 vellen filodeeg (ze mogen iets over de rand hangen) en schep hier en daar kleine hoopjes van het spinaziemengsel op het deeg. Dek toe met een deegvel. Schep hier wat van het kaas-eimengsel op en leg ook hier weer een deegvel overheen. Herhaal dit tot kaas en spinazie op zijn gebruikt. De laatste laag moet bestaan uit 2 vellen filodeeg die er losjes overheen gelegd worden. Bak de taart ca 30 minuten tot ie knapperig en lichtbruin is. Voor de liefhebber over de toplaag nog wat geraspte kaas voor een extra kaaskorstje.
Vertel iets leuks over dit recept
Hartig hapje of volledige maaltijd, het is allebei mogelijk met deze heerlijke spinazietaart van filodeeg!
Ingrediƫnten
350 gr (diepvries)spinazie (ontdooid); 1 pakje diepvries filo(blader)deeg (ontdooid); olijfolie; 4 teentjes knoflook (geperst); 100 gr Parmezaanse kaas (geraspt); 100 gr roomkaas (bv paturain knoflook-kruiden); 2 eieren; zeezout.
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal waar de filodeeglappen in hun geheel in kunnen;
kwastje om filodeeglappen in te vetten met olijfolie.
kwastje om filodeeglappen in te vetten met olijfolie.
Leuke tips
Serveer in puntjes als hapje; serveer in grotere punten met een salade als hoofdgerecht. Lekker met een frisse droge witte wijn!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1151084
Homepage ID
1080901
Smaak
R
Teller
4371
Bron
Boodschappen/Em-Te
Drank
Uit
Bookmarked
21
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 190 gr C.
Ovenschaal invetten met olijfolie; smeer alle filodeeglapjes in met olijfolie (dun!)
Ovenschaal invetten met olijfolie; smeer alle filodeeglapjes in met olijfolie (dun!)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid